Platelet-rich plasma (PRP)

Platelet-rich plasma (PRP)

Pe masura ce imbatranim, nasul si orbitele cresc in volum; osul infraorbital, aflat imediat sub ochi se retrage in spate. Prin urmare, muschii, grasimea si pielea incep sa se indeparteze de acesta. Gravitatea este cea care, impreuna cu schimbarile pe care le sufera scheletul fetei, duce la imbatranire.  

Cum facem sa pacalim acesti factori?

Pentru toata lumea care se incumeta sa se supuna unor proceduri chirurgicale de rejuvenare a pielii, cercetarile au pus la dispozitie proceduri non-invazive. Platelet-rich plasma (PRP) poate fi solutia perfecta pentru mai multe tipuri de interventii.

Ce este PRP?

Platelet-Rich Plasma(PRP=plasma imbogatita cu trombocite obtinute din tesutul pacientului) este o componenta a sangelui nostru care ajuta la intinerirea pielii prin eliberarea factorilor de crestere si stimularea regenerarii fibrelor de colagen si elastina. Adica bifeaza doi factori importanti in terapiile anti-imbatranire.  

Cum functioneaza?

Profiti de resursele proprii ca sa-ti ajuti corpul sa se repare singur fara sa recurgi la interventia unor substante cu care corpul tau trebuie sa stea in cantonament, ca sa se cunoasca mai bine. E ca si cum ai descoperi ca nu mai e nevoie sa angajezi un designer de interior pentru ca menajera ta are diploma de arhitect. 

Cu tehnologiile disponibile astazi, platelet-rich plasma poate fi separata printr-un proces de centrifugare care imparte sangele in trei componente: celule rosii, plasma si un mix de trombocite si celule albe. Trombocitele si celulele albe sunt cele care se injecteaza in piele iar cu ajutorul lor, corpul se vindeca mai usor si nu exista riscul reactiilor alergice, a transmiterii de boli sau a neoplasmului. 

De ce sunt trombocitele speciale?

in mod natural, in situatia unei rani, plachetele (trombocitele) devin active si opresc sangerarea prin coagularea sub forma unui cheag de sange; repararea si regenerarea se produce prin atragerea  factorilor de crestere si activarea celulelor stem mezenchimale. Procesul duce la regenerarea unui tesut nou, bogat in colagen, cu celule si vase de sange normale.

Care sunt efectele?

Culoarea si textura pielii se imbunatatesc pe masura ce noile celule de colagen sunt stimulate sa se dezvolte. 

Cand apar rezultatele vizibile?

Procesul regenerarii tesutului este unul gradual; pacientii care isi cunosc bine textura pielii vor putea observa schimbari timpurii dupa o saptamana iar efectele tratamentului cu PRP vor continua sa apara in urmatoarele trei - sase luni. 

Cat de mult dureaza rezultatul?

Conform studiilor actuale, efectul dureaza aproximativ doi ani, iar variatiile depind de la persoana la persoana. 

Poate fi repetat tratamentul?

Avantajul folosirii propriului tesut in terapiile de rejuvenare este acela ca nu exista restrictii in ceea ce priveste reluarea tratamentului. Unele persoane aleg sa repete procedura o data pe an, pentru a imbunatati si prelungi efectele tratamentului initial.  

Exista efecte secundare?

Se poate observa pe termen scurt un fenomen de inrosire locala a pielii sau hematoame provocate de insertia acului in piele. Efectul dispare cel mai probabil dupa o saptamana. 

Comentarii

Te-ar mai putea interesa

Pe masura ce imbatranim, nasul si orbitele cresc in volum; osul infraorbital, aflat imediat sub...
DermaPen este un tratament avansat si inovator al pielii, cu un puternic efect de rejuvenare...
Pelleve, tratamentul noninvaziv cu radiofrecvență pentru ridurile, perioculare, faciale și laxitatea pielii Expunerile îndelungi la...
Caderea parului (alopecia) este un fenomen a carui frecventa creste progresiv cu varsta si poate...