Acnee

Acnee

Acneea vulgară este o afecțiune tot mai prezentă în rândul adolescenților (cu debut după vârsta de 12 ani), dar și al adulților, femei si barbati.

Leziunile de acnee apar pe față, gât, torace și brațe. Tenul este gras sau mixt,  cu comedoane (puncte negre si albe), leziuni inflamatorii  -"Coșuri" (papule, pustule, noduli) care pot lăsa cicatrici inestetice in procesul de vindecare.

"Coșurile" apar prin hipersecreție de sebum, keratinizare anormală cu formarea de dopuri ce astupă glanda sebacee, acumularea de bacterii si inițierea procesului inflamator local.

Cauzele acneei sunt multiple:  hipersecreția hormonilor androgeni, ovarul polichistic , factori genetici, stressul, infectia cu P. acnes sau stafilococ, medicatia steroidă.

Dieta  joacă  un rol important, alimentele cu un indice glicemic crescut, precum si produsele pe baza de lapte se pare ca influențează negativ acneea.

Tratamentul în acnee este complex, se întinde pe termen lung  și necesită răbdare și complianță din partea pacientului! Pentru rezultate optime se vor combina tratamentul medicamentos local, general și tehnologia laser sau peeling , precum si corecția cicatricilor restante.

Comentarii

Te-ar mai putea interesa

Pe masura ce imbatranim, nasul si orbitele cresc in volum; osul infraorbital, aflat imediat sub...
DermaPen este un tratament avansat si inovator al pielii, cu un puternic efect de rejuvenare...
Pelleve, tratamentul noninvaziv cu radiofrecvență pentru ridurile, perioculare, faciale și laxitatea pielii Expunerile îndelungi la...
Caderea parului (alopecia) este un fenomen a carui frecventa creste progresiv cu varsta si poate...